Način rada

Logopedska terapija, tipovi i trajanje

Svi se logopedski postupci u terapiji održavaju u seansama u trajanju od 45 ili 60 minuta, u zavisnosti o dobi i sposobnostima djeteta ili preferencijama odrasle osobe.

Iznimno se koriste i kraće seanse u trajanju od 30 minuta i to isključivo za poremećaje izgovora u kojima se korigira jedan glas ili se radi na automatizaciji već postignutog poboljšanja u skupinama glasova.

S djecom koja dolaze iz drugih krajeva Hrvatske, trajanje seanse uključuje i dulje savjetovanje roditelja i traje 120 minuta.

U slučajevima kada nije moguće terapiju, procjenu ili savjetovanje održati  uživo, u Logokoru je moguće imati virtualni susret s logopedom uz pomoć aplikacije Zoom. Takvi susreti traju 45, 90 ili 120 minuta.

Grupne se terapije provode samo onda, ako se stvore uvjeti da je skupina djece ili odraslih osoba u istoj terapijskoj fazi, i da bi upravo takav oblik terapije za svakoga od njih imao veću učinkovitost od individualne terapije.

U Logokoru dr.sc. Ines Galić Jušić kao iskusna logopedinja radi logopedsku terapiju u području mucanja, jezičnog i poremećaja govornih glasova te specifičnog poremećaja učenja, u svim njegovim oblicima i stupnjevima, u kronološkoj dobi djece predškolske i školske dobi, te u odrasloj dobi.